European Patent Attorney & Patent Specialist blev produktbeskyttelsescoach og vækstmentor for dig

Det startede med en passion

Jeg grundlagde PATENTsmarter™, fordi jeg så for mange iværksættere gå glip af investor-penge.

Når alt kommer til alt, traf de ikke så optimale beslutninger om produktbeskyttelse på et eller flere tidpunkter i deres produktudvikling.

Din IP advokat eller patentrådgiver kan ikke alene være ansvarlig – men gør, hvad der kan gøres med den tid og viden, de får fra dig som hyrer dem. Det var tydeligt for mig, at for meget fald imellem stolene, fordi begge parter (konsulenten vs. klienten) manglede eller kun forstod en del af historien.

Efter adskillige evalueringer af beskyttelse i form af fx patentporteføljer, mhp. fusioner, opkøb eller samarbejder, begyndte at drømme om at gøre noget ved denne videnskløft. For det var mit job at være den der skulle udføre vurderingen for den investerende eller opkøbende virksomhed som jeg repræsenterede som patentspecialist. Og det var ikke altid rart at skulle sige ‘fed teknologi, men dårlig sikkerhed for investering’.

Disse erfaringer blev frøene for PATENTsmarter™, og efter de blev sået, voksede tankerne sig større og større.

illustrerer passion ved at pege på et hjerte med startglimt, Gyde

Jeg kan bare ikke lade være

Covid-19-udbruddet fik mig til at spekulere på, hvad min karriere havde at byde på – der manglede noget i mit velbetalte specialistjob i den globale og innovative virksomhed.

På trods af tvivl om tidspunktet for at springe ud i livet som selvstændig, og om jeg mon ville lykkes med min vision i denne ‘nye’ verden, gjorde jeg det alligevel – for jeg kan bare ikke lade være med at hjælpe virksomheder og mennesker med at vokse.

Jeg lukkede øjnene og sprang ud i det – uden at vide særlig meget om at være en online-iværksætter. Jeg sagde mit fuldtidsjob op og begyndte at planlægge PATENTsmarters™ fremtid.

Her er hvad jeg lærte af det:

1) Din passion er en rigtig passion, hvis du ikke kan slippe den – selvom du møder udfordringer der i perioder lægger et slør over dit mål og din vision.

2) Du kan gøre mange ting, du ikke anerede du skulle bruge eller forventede at være i stand til at udvikle kompetencer omkring.

3) Du kan lære alt, hvad du vil, hvis du har (nok) brug for det.

Er du enig?

Da folk begyndte at lægge mærke til det…

Da jeg begyndte at fokusere på det, jeg ønskede, at PATENTsmarter™ skulle blive til, bemærkede mit netværk hvor jeg var på vej hen.

Jeg blev kontaktet på sociale medier, der blev efterspurgt kurser, jeg blev inviteret til at holde foredrag i iværksættergrupper, på universiteter, der blev stillet nysgerrige spørgsmål og tilbudt samarbejder.

Platformen, jeg byggede til dig, udviklede sig med de spørgsmål, jeg modtog fra folk som dig, og nåede ud overalt, de viste mig, hvad de havde brug for.

Det giver kun mening at fortsætte med at tilpasse det, jeg laver i PATENTsmarter™ til dine behov. Så lad mig vide, hvad jeg kan gøre for at hjælpe dig med at få den viden, du har brug for.

Burde, skulle, kunne

Nogle gange har vi brug for en hurtig læringsmulighed; andre gange passer en tjekliste bedst, fordi vi ved, at vi har brug for hjælp til at gøre tingene rigtigt (og hurtigt).

Tænker jeg på min egeb iværksætterrejse er årsagen dog desværre ofte, at man ikke har nogen-som-helst idé om risikoen for at træde lige ned i en af de faldgruber som nemt kunne have været undgået.

At miste dine egne eller din arbejdsgivers penge, fordi du ikke gjorde nok, er en ekstremt ubehagelig situation. De bliver endnu mere pinefuldt, hvis du er klar over, at du burde have vidst bedre.

Jeg kender ingen der ikke får ondt i maven af denne type Skulle-burde-kunne have-gjort-mere fortrydelse. Så det er én af de ting, jeg gerne vil spare dig for ved at tilbyde en tilgængelig og overkommelig videnbase om produktbeskyttelse her hos PATENTsmarter™.

Respekt og penge til dig

På den anden side… Nogle gange har du ikke brug for en hurtig løsning, men en langsigtet beskyttelsesplan og en historie at fortælle om dit omsætningspotentiale med lav risiko for kopiering.

Måske vil du overbevise investorer (eller dig selv) om, at det er okay at lægge tid og penge i et produkt. Måske vil du sælge din virksomhed.

Hvis du tror på dine produkter og aktivt forbereder eller allerede har sørger for at mindske risikoen for forfalskede produkter og har redskaber på plads til at stoppe dem, vil du se ud som en professionel og stærk virksomhed i kontrol over din fremtidige indtjening og derfor nemmere kunne tiltrække partnere og penge, end i en situation hvor du ikke gør noget.

Forsvar mod copycats, illustration, Gyde

Forebyggelse og selvforsvar

Dette sted hvor du kan udvikle din viden om patenter m.m., som jeg tilbyder via PATENTsmarter™, giver kun mening, hvis det passer til dine behov og kalender! Og det burde være sandt, uanset hvem du er, hvad du allerede ved, eller hvor stor din pengepung er. Stwdet her det er støtter de behov du har lære og få det til at passe ind i din hverdag.

Viden om beskyttelse af din virksomhed bør ikke være begrænset til dem, der allerede har nået deres mål, men bør også være tilgængelig for alle, der ønsker at udvikle sig til en succes.

Ingen andre end dig bør tage den indtægt (helt eller delvist), som dit produkt kan generere.

Mit mål er at give dig overblikket til at håndtere risici og muligheder til din fordel. Derfor underviser jeg om forskellige måder at forsvare sig selv på også gennem forebyggende aktiviteter.

Der er ikke noget værre end ikke at kunne nyde belønningen af dit hårde arbejde, fordi du ikke kan stoppe ulovlige efterligninger.

 

Patenter er ikke for alle – produktbeskyttelse er

Der er ingen ‘one-size-fits-all’ til at beskytte de forretningskritiske aktiver.

Derfor støtter jeg alle typer beslutningstagere, iværksættere, medarbejdere, opfindere, designere, forretningsudviklere og alle derimellem.

Alt handler ikke om patenter eller om at bruge en masse penge; alle virksomheder skal kende alle muligheder og så træffe beslutninger på bagrund af deres prioritering af risiko og gevinst. Nogle gange er de gratis beskyttelsesstrategier og værktøjer nok… hvis de bruges rigtigt.

Jeg er måske en super-specialist i langsigtet life science innovation beskyttelse.

Først og fremmest er jeg en problemløser og strateg med et stort hjerte, som har stor respekt for din innovation og dit arbejde. Jeg forsøger konstant at finde nye måder at hjælpe dig med at nå din succes og fremtidige mål.

Det betyder også, at jeg ikke forsøger at få dig til at patentere noget – jeg vil have dig til at vide, om du vil, om du og hvornår du har brug for et patent eller noget andet. Og endnu vigtigere, når du ikke har, fordi andre redskaber eller stratergier passer bedre til din forretningsmodel, dit mål og plan.

Hjælp din rådgiver med at levere arbejde i topkvalitet

Du er ansvarlig for at sikre din omsætning.

Når det kommer til at sikre den ved at beskytte den mod ulovlige kopier og efterligninger, er det ikke nok at hyre en IP- eller patentrådgiver.

Sådan en rådgiver er 100% afhængig af de informationer og anvisninger, du giver – så du bærer et stort ansvar for, hvad de leverer. Og du vil sikkert gerne have, at de leverer relevante og nyttige arbejdsprodukter, som du kan bruge til at beskytte din virksomhed, nu og i fremtiden.

Det betyder, at en person fra din virksomhed med fuld indsigt i et projekt, et produkt eller hele virksomhedens nuværende og planlagte værdikæde og mål også skal forstå produktbeskyttelse på et professionelt brugerniveau. (Og nej, du skal på ingen måde komme op på patentadvokat- eller advokatniveau. Bare rolig.)

Jo større risikoen er for at din omsætning eller omdømme påvirkes negativt at en kopis salg, jo mere kritisk bliver det at forhindre og stoppe denne aktivitet!

Opbyg de kompetencer, du har brug for, med mine kurser, 1:1-tilbud, skræddersyede kurser eller webinarer, så du kan stille de rigtige spørgsmål og sætte en klar retning i virksomheden og for dine rådgivere.

Lad mig hjælpe dig, hjælp din rådgiver og lad dem gøre det, de er bedst til – så du kan beskytte det, der er dit!

 

 

 

Så hvorfor arbejder jeg som rådgiver hos Larsen & Birkeholm?

Jeg arbejder som European Patent Attorney (Europæisk certificering som Patentrådgiver) i patent- og IP rådgivningsvirksomheden Larsen & Birkeholm – det har du måske lagt mærke til.

Du undrer dig måske over, hvorfor jeg lige har fortalt en historie om at ville være der for dig. Hvordan passer det sammen med at tage en timepris for juridiske tjenester andre steder? Lad mig svare åbent på det; For jeg forstår udemærket hvor spørgsmålet kommer fra.

I denne stilling hjælper jeg kunder med at etablere og udvikle deres patentstrategier og patent- og IP-porteføljer med praktisk arbejde og specifik juridisk rådgivning. Det er en glimrende måde at dele min viden og erfaring på en praktisk måde, samtidig med at jeg “lægger puslespil” (løser problemer) for mine kunder.

For at sige det åbenlyse højt; Dette arbejde understøtter også PATENTsmarters™ økonomi, men vigtigst af alt får jeg opfylt personlig behov pg føler et øget engagement og motivation fra kombinationen af at være min egen chef i PATENTsmarter™ og at være en del af et team med kollegaer, der støtter min vision og er gode sparringspartnere.

Det hele handler om modige mennesker som dig

Enhver modig person, der hver dag tør sætte alt ind på den innovation, altså de nye produkter som de brænder for, bør have adgang til viden om patenter og produktbeskyttelse.

Jeg vil gerne gøre en forskel i dine bestræbelser på at beskytte det, du har skabt og arbejdet hårdt for, så du kan fortsætte med at gøre din kundes liv nemmere og mere fantastisk!