Kursuskategori Galleri

Velkommen til PATENTsmarters™ samling af kursusemner, som i øjeblikket er tilgængelige som live-kurser og/eller webinarer.

Kontakt mig via info@patentsmarter.dk, hvis du gerne vil tale om et webinar eller kursus for dig og/eller dine kolleger.

Da jeg producerer onlinekurser gennem det næste år og langt ud i fremtiden, vil flere kurser være tilgængelige online.

Emner der kan forberede dig til gode beslutningsprocesser, strategier og handlinger!

Se udvalget igennem, en kategori ad gangen og tilmeld dig de kurser, der passer til dine behov – eller vælg en pakke for at få rabatter og mere værdi. Hvis der ikke er et kursus i den kategori, du kunne tænke dig, så skriv til mig en mail på info@patentsmarter.dkog jeg vil prioritere at lave det kursus, som jeg får flest henvendelser om.

 

in the dark

IDÉ ELLER OPFINDELSE - HVAD NU?

Har du IDÉER til et produkt? Eller har du allerede SKABT eller FORBEDRET det?

PATENTsmarter™ har kurser i, hvordan du beskytter din idé, opfindelse eller produkt. FØR nogen stjæler eller kopierer det!

Patentkendskab med mere:

1) Hvordan finder du ud af, om dit produkt eller din idé er en OPFINDELELSE?

2) Find ud af om det kan PATENTERES.

3) Lær om andre VÆRKTØJER TIL BESKYTTELSE af dit produkt.

4) FIND INSPIRATION til at lave eller forbedre dit produkt i patentdatabaser. Ikke mange kender eller bruger denne enorme vidensressource!

5) Få indsigt i, hvad succesrige OPFINDERE gør.

6) Lær om ting, der INDIKERER, at du har lavet en opfindelse.

Værktøjer til beskyttelse

REDSKABER IMOD TYVERI & KOPI AF DIT PRODUKT

Kraftfuldt værktøj

I disse kurser vil du lære om MINDST 10 VÆRKTØJER. Brug disse værktøjer rigtigt – og du er i stand til at beskytte din idé, opfindelse eller produkt.

Lær, hvordan du beskytter, FØR DET ER FOR SENT. Det betyder, før du fortæller, viser eller sælger det til nogen.

Værktøjer vi taler om:
  1. Patenter
  2. Brugsmodeller
  3. Designbeskyttelse
  4. Varemærker (ord, tal)
  5. Ophavsret
  6. Forretningshemmelighed
  7. Fortrolighed
  8. Kombinationer af ovenstående
  9. “Open source”-strategier – udgivelse
  10. Kontrakter

Udover ovenstående er der flere love (nationale og internationale), som du kan gøre brug af for at beskytte dig mod ulovlige kopier af dit produkt og din virksomhed.

Kan min patenteres?

KAN DIN OPFINDELSE PATENTERES?

Ikke ligetil

Det er ikke altid ligetil at forstå, HVIS DU KAN PATENTERE Opfindelser og patentkendskab

1) HVAD DU SELV KAN GØRE for at komme tættere på dit mål om at finde ud af, om det kan patenteres.

2) Jeg forklarer, HVORFOR det er vigtigt, at du får PROFESSIONEL RÅDGIVNING om din konkrete sag ud over det, du selv kan gøre – om som du lærer om her i mine kurser.

3) Lad mig hjælpe dig med at FORSTÅ, hvad PATENTRÅDGIVER gør, og hvad du kan forvente af processen.

4) Gør det lettere for din PATENTRÅDGIVER at hjælpe dig. Lær, hvordan du forbereder dit papirarbejde inden dit første møde, og SPAR PENGE på grund af det – og brug besparelsen på værdiskabende opgaver for fx din rådgiver.

Fra patentansøgning til patent

PATENT & PATENT ANSØGING (GUIDES)

Dit ønsker er et udstedt patent. Vil du også sikre dig, at det beskytter dit produkt mod at blive stjålet eller kopieret? Start med en velskrevet patentansøgning.

Få et overblik

Jeg har kurser, der giver OVERSIGT over den nødvendige patentviden, du skal bruge for at udarbejde gode patentansøgninger og forberede dig på de forskellige trin i processen.

I andre kurser giver vi DYBERE forklaringer af BAGGRUNDS-INFO om og FORKLARER, hvorfor du har brug for denne viden, og BEDSTE PRAKSIS for at sikre god kvalitet i udarbejdelsen. Jeg leverer også WORKSHEETS, som du kan bruge til at arbejde med din opfindelse og patentansøgning for – nemmere og hurtigere – at gøre den bedre.

Procedurer & valg

Jeg gennemgår også patenteringsprocessen og de forskellige veje til et meddelt patent. Disse veje præsenterer forskellige muligheder for at få patenter, hvor du har brug for dem. De kan have forskellige fordele og ulemper – så dermed er viden om dem meget vigtig viden, at tilegne sig. Lad mig hjælpe dig med at finde ud af, hvad dine muligheder er, og hvilke veje der kan være gode afhængigt af forskellige scenarier.

Tips og tricks

Få tips til, hvordan du udskyder nogle omkostninger, indtil du ved mere om dit produkts kommercielle potentiale.

Brug din patentviden

Lær, hvordan du bruger den patentviden, du får her, på den bedst mulige måde til at planlægge og understøtte patentansøgningsprocessen.

Kom godt i gang – lidt af hvert

KOM I GANG - LIDT AF ALT

Begynderguide med mere

Er du NY TIL OPFINDELSER eller PRODUKTUDVIKLING? Eller arbejder du for en virksomhed, hvor innovation og produktudvikling er nøglen til succes. Eller har du måske startet din EGEN VIRKSOMHED som iværksætter, hvor du udvikler dine egne produkter.

Uanset hvad du laver, har du brug for en grundlæggende gendskab til PRODUKTBESKYTTELSE & PATENT(ANSØGNINGER).

Grundlæg dit kendskab produktbeskyttelse og patent(ansøgninger)

Jeg har en række grundkurser, som du kan bruge til at opbygge din produktbeskyttelses- og patentviden. Disse kurser får dine basisbehov dækket, så du kan komme igang og være mere sikker på produktbeskyttelse og vigtige anvendte termer og sætninger.

Du kan OPGRADERE din patentviden med andre kurser senere, hvor detaljerne og strategierne udspensles.

Viden ikke kun for begyndere

Grundkurserne er også en god ressource for dig, der har brug for en GENOPFRISTNING. Det kan være svært at huske alt, når man ikke arbejder med patenter til daglig – og der er sket mange ting med kravene til patenterbarhed af opfindelser i bare de sidste 10 år.

Samarbejde og almindelige faldgruber

FÆLDER I SAMARBEJDE & KOMMUNIKATION

At arbejde sammen med andre kan være nøglen til din produktudvikling. Men vær opmærksom på, at samarbejder IKKE er RISIKOFRI!

Undgå almindelige faldgruber

Lær, hvordan du MINIMERER RISIKOEN og TYVERI & FATALE konsekvenser for det, du kan beskytte og kalde dit, som opstår gennem eller i samarbejder. Lad mig give vejledning i, hvad du kan gøre for at undgå dette. Forebyg, så du undgår at prøve at rette fejl, der ikke rigtigt kan rettes.

Jeg lærer dig også, hvordan du taler om din idé, opfindelse eller produkt uden at ødelægge dine chancer for beskyttelse! Når du taler om tingene

DU SKAL VIDE, at når du diskuterer, viser eller sælger dit produkt til nogen, FØR du har brugt et af de kraftfulde værktøj til produktbeskyttelse, så kan du risikere, at du stiller dig ringere – uden at være klar over det:

Risici
 1. IDÉTYVERI.
 2. MINDRE KONTROL, eller potentielt tab af kontrol over, hvad der er/ikke er offentliggjort om din idé, opfindelse eller produkt.
 3. KOPIER AF DIT PRODUKT
 4. KOPIER ELLER DELING AF DINE STRATEGIER.
 5. DELT EJERSKAB.
 6. MISTET EJERSKAB.
 7. MISBRUG ELLER FORKERT BRUG AF DIT VAREMÆRKE.

Enhver af disse risici kan ske i ond tro eller ved et uheld – og i enhver form for samarbejde. Du kan lære om, hvornår du skal være ekstra opmærksom på vores kurser, så du kan sikre dig at læse og tilpasse kontrakter med dette for øje og inden dit samarbejde starter.

Brug din viden

Brug den produktbeskyttelses- og patentviden, du opbygger igennem kurserne og arbejdet med dine forretningsaktiver, så du helt naturligt er opmærksom på eventuelle faldgruber forude.

Beskyttelsesstrategier og bedste praksis

STRATEGIER & BEDSTE PRAKSIS (BESKYT DIG)

En serie af opfindelser

Et PRODUKT, som du vil sælge, er meget ofte et resultat af en SERIE AF OPFINDELSER. Det er lidt ligesom et løg med flere lag – og jeg kalder faktisk en af mine strategimodeller for OnionModel™.

Lær, hvordan du BESKYTTER HVERT LAG.

Brug dette til at STARTE en beskyttelsesstrategi og UDVIKLE den under din produktudvikling – Dette kaldes også for at starte og udvikle en patentportefølje.

Hvad er formålet?

MÅLET med at beskytte dine opfindelser og udviklingsdele og forbedringer af det endelige PRODUKT i trin, er, at opnå så LANG TID på markedet som muligt, hvor ingen må kopiere det, dit produkt eller dele af det. I denne tid kan du TJENE TILBAGE den investering, du har foretaget, og FORTJENESTE fra salget af det beskyttede produkt.

Standard projekt

Når jeg forklarer strategier som denne, gør jeg os til et STANDARDPROJEKT for at eksemplificere overvejelser, der kan anvendes. Det gør vi, så du kan anvende de relevante dele til den projekttype, du bruger.

Specifikke teknologier

I fremtiden vil jeg også levere TEKNOLOGISKE STRATEGIER, såsom inden for medicin, biotek, mekanik, digitale opfindelser og elektronik. Hvis du har et forslag til et felt, som du mener mangler, må du endeligt give mig besked ved at bruge nedenstående kontaktformular. Jeg er her for at hjælpe dig!

3. parts patenter - en bombe under vores lancering

KAN ANDRE STOPPE DIG I AT SÆLGE DIT PRODUKT?

Klar til produktlancering

Er du ved at lancere? Er du sikker på, at ingen ejer patenter eller andre rettigheder, der kan BLOKERE DIG

At kende andres rettigheder bør altid være en prioritet. I mange teknologiområder er det, at kende andres patentrettigheder tidligt afgørende for beslutninger i produktudviklingen og salgsstrategien. I patent-speak kaldes dette også for at tjekke om du har “Freedom to Operate”.

Undgå at spilde penge

Oftere end ikke, især for små virksomheder, er det afgørende at vide om potentielt blokerende rettigheder. Gerne lang tid før en potentiel lancering, så du undgår at bruge penge på noget, du ender med ikke at få lov til at sælge.

Håndter risici

Kurserne i denne kategori giver viden om, hvordan man finder og vurderer risikoen for men også håndterer rettigheder ejet af andre end dig.

Praksis – det er en anden form for patentviden

Det er umagen værd at bruge lidt tid på at vænne sig til denne type patentviden, da det er en anderledes måde at tænke patenter på end vi er vandt til, når vi tænker på vores forsvar imod kopiering – og beskyttelse af vores virksomhed.

Når du køber et kursus

Du får adgang til kurserne umiddelbart efter dit køb.

Se videoerne, lær og download de dokumenter eller tjeklister, der hører til kurserne og brug det hele i dit arbejde med at beskytte ideer, opfindelser og andre kreationer – altså dine produkter.

Lær hvordan du forebyggende styrker dit forsvar mod ulovlige kopier, lær hvordan du sender klare signaler – eller brug dit forsvar til at stoppe de ulovlige efterligninger af det – hvis copycat alligevel ikke kunne modstå.

Du kan lære at gøre meget selv, og samle information og dokumentation for, hvad du skal gøre for at slippe af med ulovlige kopier og delinger af dit materiale og produkter, men jeg anbefaler kraftigt, at du undervejs i processen kontakter en patentadvokat eller IP advokat, der kan vurdere din konkrete sag og hjælpe med det praktiske.

Med mine kurser vil du vide, hvad du vil spørge rådgiveren om, hvad du kan forvente af dem og være forberedt på mødet og rådgiverens spørgsmål.

Dette vil med stor sandsynlighed spare dig for den tid, rådgiveren vil bruge på at uddanne dig og bede om den information, du allerede har med dig – og det betyder, at du kan spare penge!

“Mangen mand bliver reddet fra at være tyv ved at finde alt låst væk.”
― E. W. Howe (oversat citat fra engelsk original)